Saturday, January 16, 2010

I BLANKE MESSINGEN

Bare med en dags mellomrom ,forflytter man seg fra Jungelen til Skien, sånn er dette yrket.
Og ikke bare fra en by til en annen, men fra en problematikk til en annen og fremfor alt fra et ensemble til et annet.
Ikke før har du lært å bli glad i noen mennesker som du har samarbeidet med i en hektisk periode av gi og ta ,før du bare forlater det, for å treffe nye samarbeidspartnere og går inn i nye relasjoner.Sånn er regissørens utfordring.

ISkien skal vi altså nå gjøre musikalen I Blanke messingen som også er avskjedsforestillingen for teatrets faste spillested gjennom mange år Festiviteten.Dette er min sjette forestilling her nede.

Jeg foreslo for Bentein Baardson å gjøre denne musikalske komedien ,for det er det det er,som en liten gavepakke til byen.Den er nemlig egentlig for stor for teatrets ressurser,men får vi det til ,kan vi by publikum i Telemark og Vestfold ,og ikke minst Grenlandsområdet den største forestillingen i teatrets historie, satt i en spektakulær setting,med stort ensemble og stort orkester i en bevegelig dekorasjon med bortimot hundre kostymer.

Dette som jo alle vet handler om stripping og nakne romper og mer mot slutten av forestillingen, er egentlig noe langt mer.Det er en begredelig historie fra en industriby hvor nerven i samfunnet, fabrikken ,nedlegges og arbeidsledigheten fører til et desillusjon ,apati og oppgitthet.
Men noen av gutta kommer på en crazy ide som skal vise seg å kaste glans over det lille samfunnet og ny tro på liv og vennskap oppstår. En optimisme altså,som vi alt for sjelden finner i kulturlivet og fra scenene, og som verden trenger nå, ikke bare i Grenlandsområdet

Et strålende morsomt ensemble rundt teatrets faste Sylvia Salvesen, Ola Otnes og Jan Wiik.
Kjetil Tefke,Petter Waagaard, Jonatan Filip, Geir Morstad, Marvin Charles, Jannicke Abrahamsen, lena Barth Aarstad bl a . Lokale krefter og artister utenfra samlet til musikal!

Jeg kommer tilbake til det, kan bare melde at de sju strippende gutta allerede setter byen på hodet med felles treningsøkter,kino- og kafebesøk og sånn helt rent generelt.

No comments: