Wednesday, May 9, 2007

6 måneder etter

Det ble for travelt og lite tid til blogg.I vinter.
Men tilbake igjen nå, og kan rapportere om en vellykket tid i Tromsø og en forestilling jeg er stolt over å ha vært med å lage, både publikum og presse var overstadig og teateret fikk en stor suksess . Mer om Cabaret kan leses på hjemmesiden, riktig noen fine bilder av Ola Røe finnes også.

Vi skriver mai, og det er sånn at akkurat nå er jeg midt oppe i forberedelsene til en ny musikal i Tromsø.Auditions avholdes første helg i juni her i Oslo.
Det er veldig gøy å skulle være med å legge grunnlaget for musikkteater på Hålogaland teater, spesielt etter at det var så vellykket i fjor,og med det faktum at teatret fikk nye publikumsgrupper. Teamet bak årets produksjon er de samme. Jeg har med meg Tomas Glans og Morten Michelsen. Vi jobbet så bra sammen sist,og ser ingen grunn til å endre sammensetningen.
Jeg håper for teatret at dette blir en årvis tradisjon(jaggu trenger ikke tromsøfolk litt musikk i mørket!) og jeg håper at kanskje allerede ved neste års valg at man kan lage noe i samarbeid med lokale krefter, tenker på kor og musikere spesielt, gjerne noe for hele familien.Eller gjerne også andre sjangervalg enn amerikanske musicals

I år er valget, etter en del vurderinger av seks-syv alternativer, falt på musicalen Chicago!
Riktignok av samme opphavsmenn som bak Cabaret, men med handlingen fra helt annet miljø,
tredvetallets Amerika...kanskje ikke helt ulikt vår egen tyvehundre-og-sju verden?
Crime do pay. Og våre idealer er gjerne de spektakulære som har kommet i stjerneposisjoner gjennom å gå over lik på ytterkant eller over grensen av kriminalitet.Kommer sikkert tilbake til det i fremtidige blogger!

Musikalen krever topp danse- og sangprestasjoner, og spesielt på dette punktet prøver vi å forbedre oss fra i fjor,hvor kanskje det sangelige var forestillingens svakeste punkt.
Juniauditionen imøteses med spenning,også fordi vi allerede har inntrykk av at denne musicalen er dansernes favoritt.Vi håper på stort fremmøte og har annonsert også i utlandet.
Vi håper selvfølgelig å finne norske utøvere, spesielt i rollen som Velma som vi også avholder audition på med påmelding, men også med inviterte. Sånn får vi kartlagt hvilke talenter som finnes der ute. Synes dette er meget skikkelig og flott gjort av HT.
Retsen av rollelisten foreligger ikke riktig ennå,men det er vel selvskrevet at teatrets unge leading lady som gjorde en god Sally Bowles i fjor,Ida Worsøe, skal spille en av de to kvinnelige hovedrollene.

No comments: